OSOBNO

Zašto pišem blog?

Mrežni dnevnik, dnevak ili blog (anglizam, duži naziv weblog) je oblik objavljivanja informacija na internetu (web-u) te sadrži prvenstveno periodičke članke u obrnutom vremenskom slijedu – najnoviji članci nalaze se na vrhu stranice.
Blogovi mogu biti individualni i kolaborativni. Terminološki za sada nema distinkcije kao u engleskom jeziku gdje se termin weblog češće koristi za kolaborativne, a blog za individualne projekte. Mogu biti u obliku časopisa, tematski, osobni.
Individualni blogovi često predstavljaju trač rubrike koje prenose minorna događanja, glasine i osobne stavove. Kako najčešće nemaju uredništvo, već se radi o laicima koji samostalno iznose teme koje su interesantne njima i uskoj skupini istomišljenika, javno mnijenje blogove često smatra neozbiljnim.*
*Izvor: Wikipedia

Onima koji su pročitali ovu nimalo ohrabrujuću i laskavu definiciju, nameću se sama od sebe sljedeća pitanja: čemu onda još jedan blog? Treba li svijet doista još jednu u nizu nebrojenih stranica koje tumaraju u nepreglednom bespuću interneta?

Makar i po cijenu toga da moja usporedba blogera s umjetnikom nekome zvuči pretenciozno, najjednostavnije je uzvratiti protupitanjem:
Slikar: čemu još jedna slika, zar nije do sada već sve naslikano?
Pisac: čemu još jedna knjiga, zar nije do sada već sve napisano?
Skladatelj: čemu još jedna pjesma, zar nije do sada već sve iskomponirano?

Srećom, nije. Kada bi sve bilo napravljeno, svi bi već odavno prestali stvarati i provoditi u djelo svoje ideje i nadahnuća koji ih motiviraju i inspiriraju.

I na kraju još jedno pitanje: za koga to sve radim, za sebe ili za druge?
Za sve one koji imaju interesa čitati i gledati moje kreacije. Za sve one koji će se prepoznati u nekom tekstu, koje će recept potaknuti na isprobavanje, koji se neće složiti s mojim mišljenjem te će napisati vlastiti komentar…

Jednom riječju, za sve one koji se usprkos nimalo pohvalnoj gornjoj definiciji ne ustručavaju čitati moje laičke tekstove koji odišu minornim događanjima i osobnim stavovima, koje javno mnijenje često smatra neozbiljnim. Ako je tako, onda smo i vi i ja u dobrom društvu!

Svi recepti na ovom blogu su ukusni, jednostavni, fini, brzi, prirodni i – veganski!

Ovi DIY pripravci čine dobro ne samo prirodi, nego i vašem novčaniku!

Komentari o onome što me inspirira, interesira, zanima, smeta, raduje, zabavlja, uznemiruje…